Tevemammans krav chockade deltagare

"Hon får inte vara för färgad."


Under torsdagen hade den omtalade dokusåpan Mammas Pojkar premiär.

Programmet går ut på att 32 tjejer ska dejta tre killar - och bo med deras mammor. En för en kommer tjejerna att röstas ut och killarna kommer till slut att få sin drömtjej.

Under premiäravsnittet kunde tevetittarna för första gången se tjejerna som hoppas på att hitta sin stora kärlek samtidigt som de måste tackla killarnas mammor.

Mamman orsakade ilska

Som nästan alltid när det kommer till dokusåpor var skitsnack, bråk och fylleslag huvudingredienserna i programmet.

Tjejerna delade upp sig i två grupper och bråkade friskt sinsemellan.

Men det var faktiskt en av mammorna som orsakade mest ilska bland deltagarna.

De tre mammorna fick i tur och ordning genom en videohälsning berätta vilken sorts tjej de vill att deras son ska träffa.

Får inte vara "för färgad"

Utseendet spelar stor roll för mammorna. Enligt mamman Naima Malki får hon inte vara tjock, ska ha stora bröst och till och med att hon ska vara oskuld.

Men det mest chockerande kravet har Susanne Rydeström som inte vill att hennes blivande svärdotter ska vara "för färgad".

– Sedan vill jag att han träffar en tjej som är av europeisk ursprung i alla fall. Inga stora kulturkrockar, jag tror inte det är så bra i längden, sa hon i programmet.

Detta var något som gjorde många i huset chockade och ursinniga.

– Det Tims mamma sa gjorde mig riktigt upprörd, jag kommer konfrontera henne och be henne förklara vad hon menar, sa Anna Ewelina Nunez i programmet.

"Det är ett missförstånd"

Men nu backar Susanne och menar att det hela är ett missförstånd.

– Det har blivit ett missförstånd, jag syftade inte på hudfärgen utan på hårfärgen. Jag tycker inte att det är snyggt med tjejer som har hårt färgat hår, jag tycker att de ska vara naturliga och fräscha, säger hon till Expressen.

Att tjejen måste vara av europeiskt ursprung förklarar Susanne att hon sa så utifrån egna personliga erfarenheter. Susanne tycker att det är viktigt att ha samma erfarenheter och samma syn på saker för att förhållandet ska fungera.

Att mamman Naima hade krav på att tjejen var tvungen att vara syrian var det dock ingen som reagerade på.

Hur tjejerna kommer att konfrontera mamman får vi se i nästa avsnitt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

1 timme sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.