Lördag 16 Okt
Stockholm

Ulf Larsson hånas i teve

Komiker skämtar om hans kommande begravning i Parlamentet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Teveprofilen Ulf Larssons död roar tydligen svenska komiker.

I det senaste avsnittet av Parlamentet i TV4 hånades nämligen Ulf och hans kommande begravning av komikerna i programmet.

Skämten handlade om Ulfs önskan att bli begraven med sina hundar.

"Jag kan tycka det är okej att Uffe Larsson vill bli begravd med sina hundar men man måste ju faktiskt ta hänsyn till vad hundarna vill, och de vill ju leva", sa komikern David Batra i programmet.

" Min farmor vill bli begravd med sina katter och jävlar vad hon sprattlar när vi försökte dränka henne i påsen", fortsatte komikern Soran Ismael.

"Måste man inte ändra hela det här ordstävet då. Här ligger en hund begraven, och titta där ligger Ulf Larsson", skojade Annika Andersson.

Efter programmet fick tittarombudsmannen Janne Andersson på TV4 åtskilliga telefonsamtal av tittare som tyckte att skämten var opassande.

– Många tycker inte man kan skämta om sånt här. Men programchefen vill inte censurera, säger Janne till Expressen.

Ulfs änka Lillemor Torsslow är mycket upprörd.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Ulf är inte ens begravd. Uffe själv skulle aldrig ha gjort något liknande. Han var själv väldigt noga med att aldrig sparka nedåt och alltid ha empatin med när han skämtade, säger Lillemor till Expressen.

Niklas Vestberg, exekutiv producent, ber om ursäkt men försvarar programmet genom att säga att Parlamentet är ett humorprogram som alltid varit provokativt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela