Lördag 31 Jul
Stockholm

Oldsberg går hem hos ungdomar

Nyheter24 tog en pratstund med Sveriges egen Parkinson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ingvar Oldsbergs har lett långköraren På Spåret i dussinet år med bravur. Nu slutar han som på topp för att i stället satsa på det nya konceptet Här är ditt liv. Bakom sig lämnar han en av Sveriges största tittarframgångar någonsin. En på pappret enkel frågesport, men som i teve har blivit något av en livstil. I en krönika i SvD skrev Hannah Fahl om På Spåret att i hennes krets är det "mer populärt än krogen". Med Oldsbergs ordfinurlighet och Hellbergs backhands-tunga instick lockade paret både gammal som ung. Frågan nu är hur denna nya generation av tittare ska följa med till Här är ditt liv.

– Dessa får man allt ta och förvalta. Det var många yngre som hittade till På Spåret. Vi hade 20 procent av tittarna som var under 25 år. Det finns många framtidsbegåvningar där ute, säger Ingvar Oldsberg till Nyheter24.

I våras blev Oldsberg lekledare i Kanal 5:s satsning i Vem kan slå Filip och Fredrik. Kanske en av orsakerna till att han charmade ungdomarna.

– Absolut. Där tillkom det flera yngre tittare. Men det är också för att vi hade med yngre artister, menar Oldsberg och syftar bland annat på semifinalisterna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Frågan är om Kristian Luuks mer ironiska huvudstadshumor kommer stå sig i jämförelse med den glada göteborgsandan.

– Det kommer givetvis bli en kontrast oss emellan, men därigenom inte alls sagt att det blir sämre, tror Oldsberg.

Vilka är dina inspirationskällor till Här är ditt liv?

– Det är ju ett program som gjorts tidigare i flera länder. Det visste du inte? Just i min genre finns det ingen speciell inspiration men internationellt så gillar jag Parkinson som ledde sitt program på BBC och den amerikanska talkshowvärden David Letterman.

Letterman har ju sagt att han vägrar att sluta med sin talkshow. Hur ställer du dig till det?

– Det gör han helt rätt i.

På Spåret 1988:

På Spåret 1997:

På Spåret 2008:

Bilder från Här är ditt liv med Lasse Holmqvist

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela