Röstflopp hotar Melodifestivalen

Fel låtar kan skickas till Globen på grund av röstkaos.


I kväll är det dags för andra chansen. Möjligtvis sista chansen för flera av låtarna. Något som gör problemen med röstningen så mycket mer allvarligare. För har du tänkt rösta på din favoritlåt så kan du glömma det. Så många som hälften av de som röstar kommer nämligen inte fram.

– Röstningsfönstret i varje duell är så litet. Det här blir som att kasta tärning om vem som går till final. Det är tråkigt och parodiskt, säger Alexander Bard i BWO enligt Expressen.

Till följd av röstkaoset kan alltså fel låtar komma att skickas till Globen. Något som gjort artisterna mycket oroliga.

– Vi är jättenervösa. Klart att det där med rösterna måste fungera, annars är det inte bra, säger Susie Päivärinta till Expressen och Per-Erik Tagesson från Scotts tillägger:

– Det här kommer drabba alla.

Och trots att SVT laddat upp inför årets omgång av Melodifestivalen verkar man inte ha tagit lärdom av förra året. Under andra chansen i fjol slogs nämligen telefonnätet ut lokalt på flera platser runt om i Sverige. Från SVT skyller man ifrån sig.

– Vi sköter ju inte telefonnätet utan det är operatörerna. De är förvarnade om att det här äger rum och de har högsta beredskap, säger Håkan Sandberg, ansvarig för telefonröstningen, till Expressen.

– Men samtidigt kan vi aldrig garantera att alla kommer fram. Det svenska telefonnätet är begränsat och blir det för stor belastning så kommer folk inte att komma fram för att rösta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!