Palm fortsätter att vara barnslig

SVT:s programledarorakel Rikard Palm tänker inte bli en kanalknähund.


2008 var ett bra år som slutade med en katastrof. Så sammanfattar SVT:s programledare Rikard Palm året och listar det bästa och det tråkigaste. Och trots omplaceringen från Rapports nyhetsgrupp till nattpasset tänker han inte ändra på sig. Barnsligheten kommer att finnas kvar.

Han uppskattar det massiva stödet. Allt från tittarstormarna till uppropen på Facebook.

– Jo, det känns som ett erkännande och en upprättelse men också ett kvitto på att mitt sätt att arbeta inte har gått hem hos cheferna. Jag har inte jobbat traditionellt och strikt enligt formulär 1 A, utan behållit min barnslighet. Det tänker jag fortsätta att göra, något annat vore barnsligt. Jag leker inte rollen att vara vuxen och det är ett högt pris jag har fått betala. Men jag går med flaggan i topp, säger Rikard Palm till Dagens Nyheter.

Det bästa med året, enligt honom, är den nya och "fina" cykel som han fått, och det tråkigaste att han blev petad som programledare.

På frågan om hur kan känner för att ha blivit något av en folkkär kändis, säger han till Dagens Nyheter:

– Det är en bra position för att sticka hål på uppblåsta människor och konventioner. Den striden tänker jag fortsätta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

1 timme sedan

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56
Hundratals irländska artister uppmanar Irlands deltagare i Eurovision, Bambie Thug, att bojkotta tävlingen. Detta eftersom Israel tillåts ställa upp.

SVT:s “Gift vid första ögonkastet” plockas ner

igår 22:54
Under måndagskvällen drabbades SVT Play av tekniska problem och tredje avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” gick inte att spela upp. Man valde därför att plocka bort avsnittet tillfälligt.

N-ord användes vid debatt – deltagare avbröt

igår 19:34
Det så kallade "n-ordet" användes vid flera tillfällen under en debatt på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm i helgen. Paneldeltagaren Barakat Ghebrehawariat valde att kliva av scenen – och anklagar nu stadsteatern för likgiltighet.

Känd designer fick fängelse för väsksmuggling

igår 18:32
Den kända designern Nancy Gonzalez har dömts till 18 månaders fängelse för att ha smugglat handväskor i krokodilskinn.

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

igår 17:03
Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar sitt första barn. Det är en flicka som är beräknad att komma i juni. Nu har paret valt vad den dottern ska heta.