Lördag 27 Nov
Stockholm

Låt den rätte komma in hyllas i USA

Maxbetyg i världens mest ansedda filmtidning - och med på historisk lista.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Sverige har den redan gjort stor succé.

Nu är det världen som står på tur för Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in.

I världens största och mest ansedda filmtidning, amerikanska Empire, hyllas den moderna vampyrklassikern med maximala fem av fem stjärnor i betyg.

Filmen, som baseras på den likväl hyllade romanen av John Ajvide Lindqvist, utnäms till "årets bästa skräckfilm" av tidningen som jämför den med bland annat Pans labyrint och Spirit of the Beehive.

"Ett förkrossande, nyfiket, upplyftande och omänskligt drama, och ett lysande hantverk inom genren", skriver tidningen i sin recension innan den avslutar med en enkel uppmaning: "Se den!".

Men hyllningarna slutar inte där, Låt den rätte komma in har också tagit sig in på världens största filmdatabas, Imdbs, lista över de bästa 250 filmer någonsin.

Alfredsons vampyrfilm som utspelas i sömniga Stockholmsförorten Blackeberg under tidigt 1980-tal får ett snittbetyg på 8,2 av totalt över 20 000 röstande medlemmar på sajten, vilket placerar filmen på en minst sagt hedrande 192:a plats.

Inom kort inleds en Hollywoodanpassad nyinspelning av Låt den rätte komma in, som ska gå under namnet Let me in. Matt Reeves ska stå för manus och regi.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela