Stockholm

Se Skottlands håriga ängel göra youtubesuccé

"Jag har aldrig haft en pojkvän och har aldrig ens blivit kysst."


Läs mer

Storbritanniens teveprogram Britain’s got talent bjuder då och då på dolda, oslipade diamanter. I bland dyker det dock upp personer vars stil, sätt och utseende inger förväntningar om ett praktfiasko, men i stället kommer våra förväntningar på skam och man kan inte annat än bli förundrad. Det hitills mest kända exemplet är Paul Potts. Mobiltelefonförsäljaren som chockade hela världen med sin otroliga operaröst.

Nu har Potts kvinnliga motsvarighet fått ett ansikte. Susan Boyle. En 47-årig småtjock, arbetslös kvinna från Skottlands underklass vars entré fick både juryn och publiken att hånskratta. I showen sa hon bland annat:

–Jag har aldrig haft en pojkvän och har aldrig ens blivit kysst.

När jurymedlemmen Simon Cowell frågade vem som är hennes idol sa hon, utan att tveka, Elaine Page.

–Jag skulle älska att vara med i en musikal. Jag har bara aldrig fått chansen att visa vad jag går för, sa Boyle för att sekunderna senare skaka på höfterna så publiken hånskrattade.

Förväntningarna var minst sagt låga när hon tillkännagav sitt låtval: I dreamed a dream från musikalen Les Misérables. Men när hon tog ton blev det helt tyst. Rösten var helt otrolig. Se själv!

Susan Boyle tar publiken med storm:

Se Paul Potts osannolika framträdande:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.