Stockholm

"Star trek" redo för återfödelse

Efter att den senaste tv-serien lagts ner år 2005 trodde ingen att Gene Roddenberrys 40 år gamla skapelse hade någon framtid. Men redan fyra år senare blir den elfte "Star trek"-långfilmen sommarens första biosuccé.


Läs mer

– "Star trek" står för en optimism i samhället som vi fortfarande behöver, säger Chris Pine som gör huvudrollen som James Kirk.

Den nya "Star trek"-filmen kallas en "reboot", en återfödelse.

JJ Abrams, skapare av tv-serier som "Felicity", "Alias", "Lost" och nu senast "Fringe", kallades in som producent och regissör. "Trekkies" världen över var ambivalenta. Ingen förnekade Abrams rykte som en av tv-världens stora nördgurus, men Abrams hade redan från början berättat att han aldrig varit ett "Star trek"-fan, han hade till och med föredragit "Star wars" som ung.

– Det finns absolut ingen orsak till oro. Alla som jobbar med JJ Abrams vet att han klarar det. Ingen kan som han sammanföra ett actionäventyr med en film om karaktärer som man verkligen bryr sig om, säger Zachary Quinto som spelar Spock.

Historien från början

– Den nya "Star trek"-filmen berättar historien om Kirk, Spock, McCoy och Uhura från början - vi får se dem födas, växa upp, träffas, slåss, älska och genomföra sitt första Star Fleet-uppdrag tillsammans. Det är en förvånansvärt rolig film, berättad i ett högt tempo som i "Star trek"-universumet sticker ut, avslutar Zachary.

"Star trek" har svensk biopremiär 8 maj.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.