Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Massflykt från mikrobloggtjänsten Twitter

- 03/05/2009, 13:18 -

60 procent av användarna lämnar efter en månad.

Det svenska Twitterflödet dominerades snabbt av mediepersonligheter som Alex Schulman, Sigge Eklund och Gry Forssell. För andra är det sämre med uthålligheten. 60 procent av dem som registrerar sig på Twitter lägger av inom en månad.

Trots att mikrobloggstjänsten är populärare än någonsin har ledningen svårt att behålla användarna. Analysföretaget The Nielsen Company har tagit fram statistiken som visar på det stora tappet.

– Det är ingen tvekan om att Twitter växer exponentiellt de senaste månaderna tack vare all uppmärksamhet tjänsten fått. Tjänsten ökade med 100 procent under mars, men en majoritet väljer att sluta använda tjänsten inom en månad, säger David Martin på The Nielsen Company till Computerworld.

Twitter är betydligt sämre än andra sociala medier som Facebook och Myspace. De har en behållningsförmåga på 70 procent i jämförelse med Twitters 40 procent.

Skrivet av: