Så säljer du bilderna på nätet

Här är knepen som gör att du tjänar storkovan på dina foton.


Genom att vara kvalitetsmedveten, hitta en personlig profil och tänka kommersiellt kan du tjäna stora pengar på fotografier. Yuri Arcurs är den som tjänar mest i världen på att sälja sina bilder dyrt på så kallade "microstock-sajter". Där kan fotografer med talang och tur ladda upp sina bilder för att därefter få dem sålda. Han väljer nu att dela med sig av sina bästa tips.

Här är några punkter från hans lista:

1. Läs på så mycket du kan om fotografering innan du börjar: var man ska registrera sig, vad man ska ta bilder på med mera.

2. Bra utrustning är inte allt. Kunskaper i redigering gör att du kan förminska ett original, som är något oskarpt i fullformat, till 50 procent och få rätt så bra skärpa.

3. Eftersträva teknisk perfektion. Det gör inget om du inte är proffsfotograf, men du bör vara väldigt kvalitetsmedveten och ha kunskaper om flera tekniska begrepp såsom fringing, moiré och kompression. Du bör även veta hur du använder Adobe Photoshop.

Läs hela listan här.

Den som vill sälja sina bilder kan bland annat göra det på shutterstock.com, istockphoto.com och dreamstime.com, skriver PC för Alla.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!