Så mycket tjänar du på sänkningen

300 kronor i sänkning för miljonlånaren.


Den låntagare som har en rörlig ränta på sitt lån på en miljon kronor tjänar närmare 300 kronor på riksbankens räntesänkning, som kom i dag. Dagens räntesänkning väntas påverka alla bolånetagare med rörliga räntor, eftersom riksbankens sänkning påverkar bankernas utlåningsräntor.

– Det här får förhoppningsvis positiva effekter för privatpersoner, men det är svårt att säga i dagsläget hur snabbt det här går och vad det innebär i varje enskilt hushåll, säger Anna Bäcklund, privatekonom på Nordea.

Experter menar att det var bra att riksbanken går in och agerar gemensamt, och att detta kommer att gynna dem som har rörlig ränta.

– Räntan ska ju gå ned mer på sikt enligt progoserna. Det är det som talar för att man ska ha en rörlig ränta, säger Bäcklund till Dagens Industri.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.