Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Borg mötte nemesis

Nyheter | 28/05/2009 19:30

Finansministern mötte näringslivarna som stämplat honom som "populist".

Finansminister Anders Borg (m) har systematiskt reducerat den gamla bundsförvanten Svenskt Näringsliv till ett särintresse. Samtidigt har han av arbetsgivarorganisationens vd Signhild Arnegård Hansen stämplats som populist för sin högljudda bonuskritik. Ändå var han inbjuden som huvudtalare vid Svenskt Näringslivs stämma i Globen i Stockholm.

– Svensk ekonomi har fallit väldigt kraftigt nedåt. Det vi har är en situation där vi ser en stabilisering. Det är för tidigt att tala om en uppgång och arbetslösheten stiger förmodligen hela det här året och nästa år, sa Borg i sitt tal, enligt Dagens Industri.

Borg talade inför 1 300 deltagare på stämman under torsdagen, och vittnade om att han ser en viss stabilisering i den ekonomiska krisen. Samtidigt fokuserade han på att regeringen är försiktig med de offentliga finanserna.

– Det är centralt att säkra makroekonomisk stabilitet. Vi vet vad dåliga finanser innebär, sa Anders Borg och hänvisade till att dåligt ekonomiskt ansvarstagande leder till högre räntor, oroliga hushåll och företag och fler panikåtgärder, enligt Dagens Industri.

Skrivet av: