Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Borg störst i finansmetropolet

Nyheter | 03/09/2009 17:11

Finansministern mer omskriven än bankdirektörer och börshajar.

Med Anders Borg har finansministern för första gången på ett decennium intagit finansvalparnas högborg. Inte på tio år har en politiker toppat listan över de mest synliga och omskrivna personerna på tidningarnas ekonomisidor.

Redan i veckan intog han Brysselscenen när regleringar av toppdirektörernas bonusar skulle avhandlas. Stringensen har gjort att erkända Financial Times till exempel tidigare har korat honom som en av Europas mäktigaste finanspolitiker.

– Anders Borg profilerar sig på att kritisera bankerna och detta är ett tydligt inslag i regeringens ambition att inte framstå som alltför näringslivsvänlig. Det är också en mycket stark indikation på att han har lyckats ta en ”gunnar strängsk” position som en trygg och ansvarstagande makthavare när det blåser snålt, säger Ulf Lindholm, senioranalytiker för Infopaqs Näringslivsbarometer, i ett pressmeddelande.

Skrivet av: