Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Londons taxi bäst i världen

Nyheter | 01/06/2009 12:26

Stockholmarna bäst på säkerhet, enligt ny taxiundersökning.

Londons taxischaufförer håller stången. För andra året i rad koras de till världens bästa, enligt en undersökning från Hotels.com.

De brittiska chaufförerna är vänligast och bäst på att hitta i närområdet. I undersökningen, som gjorts i åtta europeiska länder, toppar stockholmarna när det kommer till säkerhet, köregenskaper och rena bilar.

En tredjedel av de tillfrågade utser Londons taxi som den absolut bästa, tätt följt av New York, Berlin och Madrid. Stockholm kommer på tredje plats när det gäller säkerhet. Stockholm kommer på fjärde plats i renlighet, och sjätte plats i körskicklighet.

– Säkerhet är ju egentligen den viktigaste faktorn. Det handlar om totalupplevelsen av en taxiresa, att man känner sig lugn och trygg och att man exempelvis inte blir lurad, säger Lennart Hamnered, ordförande i Svenska Taxiförbundet.

Skrivet av: