Gates fortfarande rikast

Facebook-grundaren knappar in.


Bill Gates är den rikaste personen i USA för femtonde året i rad. Föga förvånande, med en förmögenhet på dryga 383 miljarder. Anmärkningsvärt är dock att Bill förra året rankades etta med förmögenhet värderad till ca 396 miljarder.

Forbes - som står för listan spekulerar i att finanskrisen har ett finger med i spelet.

Den yngsta medlemmen på listan är 24-åriga Mark Zuckenberg, känd för att ha skapat onlinecommunityt Facebook. Han blir värd över 10 miljarder kronor om företaget går till försäljning och hamnar därför på plats 321. Äldst är 94-åringen John Kluge som skyfflat framgångar i både restaurang- och mediebranschen.

Första kvinnan hamnar som nummer sex i ordningen. Hon heter Alice Walton och är arvtagare till Wal-Marts grundare Sam Walton. Wal-Mart rankas just nu som den största affärskedjan i världen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Två döda hittade i bil i Malmöhamn

Montana får inte förbjuda Tiktok

Den amerikanska delstaten Montana får inte förbjuda den populära men omstridda appen Tiktok, något som var tänkt att ske vid årsskiftet. Ett förbud skulle strida mot konstitutionen, enligt en federal domare.

Ozonhål stängs senare än vanligt

Varje år i oktober-november skapas ett ozonhål över Antarktis. Årets hål började bildas flera dagar tidigare än vanligt och forskare befarar att det kommer stängas sent.

Ljög om assistansbehov – sju åtalas

Sju personer åtalas för grovt bidragsbrott då de ska ha överdrivit eller lämnat falska uppgifter om sitt hälsotillstånd, rapporterar SVT Väst.

Örike vill ha bort mobiler i skolan

1 timme sedan
Mobiler ska förbjudas i skolorna i Nya Zeeland, enligt premiärminister Christopher Luxon i den nya konservativa regeringen.

Svenska gäng svindlar i Norge

2 timmar sedan
Svenska kriminella gäng ägnar sig även åt bedrägerier i Norge, enligt den norska storbanken DNB. De har haft god framgång, säger Sebastian E. Takle, avdelningschef på bankens enhet för arbete mot nätbedrägerier till näringslivssajten E24.