Spotify siktar på USA

Företaget värderas nu till runt 1,8 miljarder kronor.


Det svenska musiktjänstföretaget Spotify värderas till omkring 1,8 miljarder kronor. Nu satsar bolaget på USA-marknaden.

Spotify lanserades i Sverige och Storbritannien förra hösten och uppskattas nu ha cirka två miljoner användare. Den internetbaserade tjänsten ger fri musiklyssning från Spotifys databas.

En grupp finansiärer, där bland annat det brittiska riskkapitalistbolaget Wellington Partners ingår, är nu beredda att investera runt 355 miljoner kronor i företaget. Trots att tiden inte är den bästa för riskkapitalism så har finansieringen gått lätt.

Gruppen närs av förhoppningar om att kunderna kommer att strömma till om Apple lanserar en ny Iphone med en variant av tjänsten. Det skriver i dag Financial Times.

Skrivet av:

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Spotifys hemlighet
Senaste nytt

Börsen väntas fortsätta upp

Morgonens nyheter 23 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Aktivister slutar blockera motorvägar

Klimataktivistgruppen Återställ våtmarkerna slutar med sina uppmärksammade aktioner där de blockerar motorvägar. Nu ska de i stället rikta in sig på torvbrytning genom att gräva igen diken, säger Helen Wahlgren, presskontakt på Återställ våtmarkerna till Göteborgs-Posten.

Gazakriget splittrar USA:s toppuniversitet

Pro-palestinska demonstrationer orsakar stora spänningar mellan studenter och ledning på flera toppuniversitet i USA. På Columbia har föreläsningssalarna stängts, och på flera lärosäten växer motsättningarna om Gazakriget.

Asien hårdast drabbat av klimatförändringar

Asien är fortsatt den världsdel som är hårdast drabbad av klimatförändringar. Det visar en ny rapport från Världsmeteorologiska organisationen (WMO).

Tekniska problem för Nordea

Nordea upplevde under morgonen tekniska problem, rapporterar Aftonbladet.