Spot till Iphone innan Spotify

Svensken Joachim Bengtsson har gjort första inofficiella Spotify-appen till Iphone


Joachim Bengtsson ville jobba för Spotify, och för att bevisa sin talang utvecklade han den första mobila Spotify-applikationen för Iphone.

Efter att endast kunna ha beskådats på Youtube finns nu applikationen Spot att ladda ner från Cydia, för dem som har hackat sin Iphone.

– Jag hade tänk på det rätt länge, om man älskar musik så är Spotify ovärdeligt. Men även när man ska ta sig mellan jobbet och hemmet så vill man ha musik. Jag visste att de jobbade på det med jag tyckte att det tog för lång tid, säger Joachim.

Enligt Joachim Bengtsson är Spot ett slags arbetsprov till Spotify.

– Det var en rekryterare som undrade om jag ville jobba för Spotify med att utveckla en applikation, så jag gjorde den här för att visa att visa att jag klarade av det.

Svenskarna har använt sig av den skandalomsusade Despotify-klienten för att få fram sin applikation. Despotify blockerades av Spotify i samband med ett misstänkt intrångsförsök, men fungerar fortfarande med musiktjänstens premiumkonton - vilket alltså krävs för att få Spot att fungera.

– Jag tycker jag borde få provision från Spotify eftersom jag fixat så många premiumkonton åt dem nu. Den är ju en alfaversion, så den är lite buggig och kraschar ibland. Men mest har jag fått respons från hundratals människor som tycker det är jättekul, säger Joachim Bengtsson till Computer Sweden.

Skrivet av:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!