Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Ministrar med privata intressen i SEB

Nyheter | 31/08/2009 14:36

Sju ministrar äger värdepapper i Wallenbergs storbank.

Flera tungviktare i regeringen har privata intressen i Wallenbergkontrollerade SEB. Sju ministrar äger värdepapper i form av fonder eller aktier i storbanken. Men sparambitionerna skiljer sig åt ordentligt.

Enligt Politikerbloggen har statsminister Fredrik Reinfeldt sju A-aktier i SEB till ett värde av 271 kronor. Utöver detta har han 2 524 kronor i SEB Europafond och 2 534 kronor i SEB Sverige chans/risk. I bankens internetfond, sverigefond och japanfond har han placerat några hundralappar vardera.

Mest placerat i SEB har utrikesminister Carl Bildt gjort i fonden SEB Foreign and Colonial till ett värde av 143 565 kronor, och kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell som har 106 477 kronor i SEB Europafond Offensiv.

Även justitieminister Beatrice Ask, utbildningsminister Jan Björklund, integrationsminister Nyamko Sabuni och migrationsminister Tobias Billström har placeringar i SEB.

Skrivet av: