Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ministrar med privata intressen i SEB

- 31/08/2009, 14:36 -

Sju ministrar äger värdepapper i Wallenbergs storbank.

Flera tungviktare i regeringen har privata intressen i Wallenbergkontrollerade SEB. Sju ministrar äger värdepapper i form av fonder eller aktier i storbanken. Men sparambitionerna skiljer sig åt ordentligt.

Enligt Politikerbloggen har statsminister Fredrik Reinfeldt sju A-aktier i SEB till ett värde av 271 kronor. Utöver detta har han 2 524 kronor i SEB Europafond och 2 534 kronor i SEB Sverige chans/risk. I bankens internetfond, sverigefond och japanfond har han placerat några hundralappar vardera.

Mest placerat i SEB har utrikesminister Carl Bildt gjort i fonden SEB Foreign and Colonial till ett värde av 143 565 kronor, och kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell som har 106 477 kronor i SEB Europafond Offensiv.

Även justitieminister Beatrice Ask, utbildningsminister Jan Björklund, integrationsminister Nyamko Sabuni och migrationsminister Tobias Billström har placeringar i SEB.

Skrivet av: