Piratkopieringen tar stryk när TPB ligger nere

Trafik slussas vidare till Bittorrent, Ares och Edonkey.


När fildelningssajten The Pirate Bay tillfälligt ligger nere överbelastas de andra fildelningssajterna som Bittorrent och Gnutella, enligt antipiratorganisationen Dtecnet som har studerat trafiken.

När sajten legat nere har det tagit lång tid för trafiken att återhämta sig, och användare har i stället riktat sig mot andra torrentsajter som tagit över mer piratkopierat material, skriver Dtecnet i studien, enligt THR.

På grund av fördelningen minskar piratkopieringen i sin helhet. Enligt siffror från Dtecnet pekar också Pirate Bay om trafik till Open Bittorrent:

"Trafikvolymerna håller på att återhämta sig försiktigt till tidigare nivåer, där Open Bittorrent är en möjlig efterträdare till The Pirate Bay. Bittorrent är snart tillbaka på samma nivåer som innan nedstängningen."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.