SVT ber Bildt om ursäkt

Utrikesminister Carl Bildt: Ni kan kanske visa lite allmänt omdöme.


Efter att Rapport under söndagen gått ut med nyheten att FRA samarbetar med diktaturer var bråket ett faktum. Själva nyheten baserades på ett uttalande från utrikesminister Carl Bildt, som enligt Bildt själv var felaktigt vinklat.

Morgan Olofsson tyckte sig ha rätt att visa uttalandet i reportaget. I radioprogrammet "Studio Ett" hävdade Olofsson att vi "styrs inte av vad en utrikesminister vill" och Bildt svarade att SVT borde visa lite "allmänt omdöme", skriver Expressen.se.

Men nu har Morgan Olofsson ändrat sig:

– Det är beklagligt om de fått intrycket att FRA samarbetar med diktaturer enligt utrikesminister Carl Bildt, och inte svensk underrättelsetjänst i sin helhet som faktiskt var vad Bildt sade, säger Olofsson till DN.

I sin blogg under artikeln Han hade rätt, vi hade fel skriver Carl Bildt att SVT:s ursäkt måste ses som "ett hälsotecken".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals utan ström i Upplands Väsby

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

1 timme sedan
Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

1 timme sedan
Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.