Volvoarbetare får 100 000 för att gå

Anställda och varslade som självmant säger upp sig, erbjuds 100 000 kronor.


Volvokoncernen har drabbats hårt av den ekonomiska krisen och man har varslat flera tusen anställda under det senaste året. Nu vill Volvo spara in ännu fler kronor genom att erbjuda de varslade 100 000 kronor för att säga upp sig.

– Det kan ju kännas lockande att få 100 000. De som kan göra en vinst på det är de som vet att de har ett annat jobb på gång eller ska börja studera, säger Bo Karlsson-Lövroth, sekreterare på IF Metall i Eskilstuna, till Sveriges Radio Sörmland.

Vid IF Metall i Eskilstuna är man måttligt imponerade och ser klumpsumman som ett avgångsvederlag. Avtalet gör att den före detta anställda inte får rätt till A-kassa under en fyramånadersperiod.

Volvo "tjänar" omkring 35 000 per anställd på att betala ut en engångssumma på 100 000 kronor istället för lön och arbetsgivaravgifter.

Skrivet av:

Senaste nytt

Intensiva attacker mot Donetsk – en död

Han blir biträdande rikspolischef

Polismästare Stefan Hector har utsetts till biträdande rikspolischef, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Migrationsverket erkänner att återkalla uppehållstillstånd har varit lågt prioriterat. Men arbetet sägs nu ha skärpts – i år har ungefär dubbelt så många uppehållstillstånd återkallats jämfört med förra året.

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

1 timme sedan
Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

1 timme sedan
Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.