Måndag 2 Aug
Stockholm

Staten säljer Carnegie

Bo Lundgren vill inte att investmentbanken ska bli oattraktiv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bo Lundgrens medarbetare på Riksgälden gör nu allt för att analysera Carnegie. Flera köpare är intresserade av bolagen. Staten har därför påbörjat arbetet med att sälja Carnegie Investment Bank och försäkringsmäkleriet Max Matthiessen Holding.

"Riksgälden har med hjälp av konsulter analyserat bolagen och vi bedömer att det är bäst att sälja bolagen var för sig. Max Matthiessen är inte integrerat i investmentbanken och Riksgälden bedömer dessutom att det finns en grupp köpare som bara är intresserade av försäkringsmäkleriet. Uppdelningen hindrar inte en köpare från att bjuda på båda företagen", skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.

Riksgäldenschefen Lundgren tycker att det är viktigt att inte vänta för länge med försäljningen för att på så sätt tappa nyckelpersoner och i värdering.

– Vi vill inte ha någon överdrivet snabb process men inte dra ut på tiden så att värdet minskar, säger Bo Lundgren.

Syftet med Riksgäldens värdering är att uppskatta värdet på panten.

"Om värderingen visar att aktiernas värde vid övertagandet översteg lånets storlek, ska överskjutande belopp återbetalas till den tidigare ägaren, det börsnoterade bolaget D. Carnegie & Co. Värderingen av aktierna ska ske med hänsyn till förhållandena vid vidpunkten för övertagandet", skriver Riksgälden.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela