Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Ingves i jobbytartankar

Nyheter | 06/12/2008 09:21

Riksbankschefen dras till tanken att knäcka på matematiska algoritmer.

Riksbankschef Stefan Ingves funderar på ett annat jobb. Med en bakgrund som börs-vd, bankdirektör, finansråd och riksbankschef tänker han på en karriär som kringgärdas av matematiska formler och problem. Han kunde mycket gärna ha jobbat med matematiska algoritmer för värdepappershandel.

Inför torsdagens stundande räntebesked spekulerade Ingves i sitt karriärval på Stockholmsbörsens frukostseminarium, enligt E24:

– Jag har tänkt tanken att om jag inte hade skrivit min avhandling för länge sedan – att sysselsätta sig med handelsalgoritmer i matematisk form, om man tycker sånt är kul, är väl värt att ägna tid åt. Det är en helt unik och spännande värld i sig om man tycker om att knäcka på sådant.

Algoritmhandel bygger på att mäklarhus med datorer försöker att hitta felprissättningar eller utföra order som minimerar affärens marknadspåverkan. Den står för exempelvis hälften av handeln på Londonbörsen, och flera svenska företag har tätpositioner inom industrin.

Se Stefan Ingves tala om hur finanskrisen kan lösas nedan.

Skrivet av: