Världsbörserna störtdyker

Den ekonomiska krisen fortsätter. Börserna går ner och oljepriset upp.


Den internationella finanskrisen är ett faktum. Världsbörserna pekade idag nedåt. Med USA-börserna i spetsen. Vid stängning hade Dow Jones sjunkit med 3,3 procent. Nasdaq hade fallit med hela 4,2 procent. Detta trots den amerikanska regeringens krispaket på 700 miljoner dollar. Något som fick börserna att världen över att ta kraftiga glädjeskutt i fredags. Uppgångar som nu raderats helt.

– Det finns en kvardröjande osäkerhet om ekonomin trots försöken att stötta upp finansmarknaden. Att bara göra det kommer inte nödvändigtvis att lindra problemen i resten av ekonomin, säger analytikern Michael James enligt svd.se.

Med finansoron stiger också priset på råolja. I måndags steg priset med över 16 procent till 120 dollar fatet. Den största ökningen någonsin. Samtidigt uttrycker G7-länderna - världens rikaste nationer - sin oro och konstaterar i ett uttalande att det här är ett världsligt problem.

– Vi lovar att öka det internationella samarbetet för att möta kommande utmaningar inom den globala ekonomin och världsmarknaden.

Stockholmsbörsen hade vid stängning gått ned med 1,1 procent.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev