Ingen vill äga Saab

Den svenska klenoden säljer rekorddåligt.


DETROIT, USA. Man sa det aldrig rent ut. Men i det tysta har General Motors under en månads tid försökt sälja Saab, men de hittar inga köpare, skriver Automotive News Europe.

– Det är fortfarande tidigt i processen och det kommer att ta tid, en GM-företrädare med insyn till nyhetsbyrån AFP enligt E24.

Än så länge finns dock inga offentliga uttalande från GM som säger att de ska sälja Saab, och företaget dröjer med kommentarerna.

– Vi kommenterar inte detaljerna angående den strategiska granskningen, säger Joanne Krell, taleskvinna för Hummer-Saab-Cadillacs försäljningsorganisation inom GM, enligt Auto News Europe.

Med den "strategiska granskningen", ett ord som företaget använder i samband med Saab, menar GM:s andreman Bob Lutz att verksamheten inte fungerar, "och att något måste göras åt det".

Det har tidigare gått rykten om att både Fiat och Tata varit intresserade av att ta över den svenska klenoden, men även de ska ha dragit sig undan innan några förhandlingar ens startat på grund av lågkonjunkturen, skriver All Cars Review.

Svenska politiker till USA

I helgen kommer det svenska näringsdepartementet åka till bilmässan i Detroit för att träffa toppchefer på General Motors och Ford.

– Vi vill få veta mer om deras planer för de svenska bolagen, säger statssekreterare Jöran Hägglund.

Krisen för Volvo Personvagnar och Saab Automobile fick i december den svenska regeringen att sätta upp riktlinjer för ett statligt stödpaket på 28 miljader kronor.

Nu vill regeringen se till att pengarna inte hamnar i amerikansk ägo, samtidigt som man vill få garantier om att pengarna ska gå till satsning av grön teknik, skriver Ekot.

Dålig statistik

Saab sålde endast 21 368 bilar i USA under 2008, vilket kan jämföras med toppåret 1986 då biljätten sålde 48 181 stycken. En anledning är att krisen har skapat ett rabattkrig på bilar i staterna, något som Saab valt att ställa sig utanför.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.