Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pagrotsky KU-anmäler Carnegieaffär

Nyheter | 13/01/2009 17:09

Leif Pagrotsky ryter ifrån mot regeringens hantering av Carnegiehärvan.

Riksdagsmannen, och tidigare s-ministern, Leif Pagrotsky KU-anmäler regeringens hantering av sitt ägande i Carnegie.

– Statens ägande i Carnegie utövas i former som väcker allvarliga frågetecken, säger toppsossen och tidigare näringsministern, Leif Pagrotsky i ett pressmeddelande.

Pagrotskys kritik siktar huvudsakligen in sig på formalian: det saknas beslutsunderlag och dokumentation av de beslut som har fattats. Allt har pågått i ett insynsskyddat mörker.

– Bolagsstämman i Carnegie hölls i hemlighet utan kallelse i strid med de riktlinjer som gäller, styrelsen utsågs utan att det går att få klarhet i hur ledamöterna valts ut och styrelsearvodena ser inte ut att stämma med de principer som har fastställts för statliga företag, fortsätter Leif Pagrotsky.

Och i sin anmälan till riksdagens konstitutionsutskott skriver Pagrotsky:

”Det finns således inget beslut om att Riksgäldskontoret genom Bo Lundgren verkligen har rätt att företräda staten som ägare vid bolagsstämman”, skriver han i anmälan till konstitutionsutskottet.

Skrivet av: