Stockholm

Nordea sålde stringtrosor på sajten

Polacker lockades med stringtrosor och spetsnattlinnen i finanskristider.


Läs mer

När spararna tar ut sina pengar från kontona försöker Nordea i desperation att hitta andra områden att göra vinst på i finanskristider. Polacker kunde till i går teckna ett lån och köpa stringtrosor på bankens hemsida till vrakpris. När Nordeas huvudkontor fick nys om trosförsäljningen panikstängdes sajten.

På Nordeas polska webbsajt har det sedan tidigare gått att storhandla förnödenheter såsom smink, vinterdäck, stringtrosor, underkläder och genomskinliga spetsnattlinnen. Sidoverksamheten stoppades dock i går när huvudkontoret fick kännedom om försäljningen.

– Vi har stängt ner den sida, på den polska sajten, som marknadsförde underkläder, säger Helena Östman till Expressen.

I ren desperation stängdes sajten ned för att inte Nordeas varumärke skulle dras ned i smutsen.

– Det var försiktighetsprincipen kan man säga. Vi vill ju inte att våra kunder på något sätt ska ta illa upp. Och vi tyckte därför att just den sidan, men de varor som såldes, inte passade på en Nordeasajt, säger Helena Östman till Expressen.

Men allt försvann inte. Polackerna kan exempelvis fortsätta att fynda pokerset och vinterdäck på nordea.pl. Storbanken har i dagsläget inga planer på att sälja liknande produkter till svenskarna.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.