Onsdag 30 Nov
Stockholm

Bush: Vi ska minimera effekterna

President George W Bush sade i dag att han arbetar för att minimera effekterna av de dramatiska händelserna i finansvärlden. Han sade att USA:s kapitalmarknad kan klara chockerna på lång sikt. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

President George W Bush sade på måndagen att han arbetar för att minimera effekterna av de dramatiska händelserna i finansvärlden. Han sade att USA:s kapitalmarknad kan klara chockerna på lång sikt.

Vi arbetar för att reducera störningarna och minimera effekterna på ekonomin i stort av dessa händelser på finansmarknaden, sade Bush i Vita huset efter det att investmentbanken Lehman Brothets kollaps spritt chockvågor världen över.

På kort sikt kan justeringarna i finansmarknaden bli smärtsamma. På lång sikt är jag övertygad om att våra kapitalmarknader är flexibla och tåliga och kan hantera dessa justeringar, fortsatte presidenten.

Bush sade att han hade "nära kontakt" med finansminister Henry Paulson, som på måndagen lovade att agera för att bevara stabiliteten i USA:s finansmarknad.

Jag uppskattar det arbete som finansdepartementet och centralbanken och finansinspektionen och stora finansiella institutioner gör för att främja stabiliteten, sade Bush.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.