Bush: Vi ska minimera effekterna

President George W Bush sade i dag att han arbetar för att minimera effekterna av de dramatiska händelserna i finansvärlden. Han sade att USA:s kapitalmarknad kan klara chockerna på lång sikt. (TT)


President George W Bush sade på måndagen att han arbetar för att minimera effekterna av de dramatiska händelserna i finansvärlden. Han sade att USA:s kapitalmarknad kan klara chockerna på lång sikt.

Vi arbetar för att reducera störningarna och minimera effekterna på ekonomin i stort av dessa händelser på finansmarknaden, sade Bush i Vita huset efter det att investmentbanken Lehman Brothets kollaps spritt chockvågor världen över.

På kort sikt kan justeringarna i finansmarknaden bli smärtsamma. På lång sikt är jag övertygad om att våra kapitalmarknader är flexibla och tåliga och kan hantera dessa justeringar, fortsatte presidenten.

Bush sade att han hade "nära kontakt" med finansminister Henry Paulson, som på måndagen lovade att agera för att bevara stabiliteten i USA:s finansmarknad.

Jag uppskattar det arbete som finansdepartementet och centralbanken och finansinspektionen och stora finansiella institutioner gör för att främja stabiliteten, sade Bush.

Skrivet av:

Senaste nytt

Coop säger upp 100 medarbetare

Kommitté ska se över överskottsmålet

Överskottsmålet ska ses över vart åttonde år, enligt det finanspolitiska ramverket.

Hissen föll 200 meter – många omkom

Elva gruvarbetare har omkommit och ytterligare 75 har skadats i en olycka i en platinagruva i Sydafrika. Olyckan inträffade på måndagskvällen då den hiss som fraktar arbetarna till markytan vid skiftets slut plötsligt rasade runt 200 meter, uppger gruvans ledning.

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.

Svenska elever på toppnivå

Svenska åttondeklassare presterar på toppnivå i samhällsfrågor. I ett internationellt kunskapstest placerar sig Sverige på andra plats. Men ännu en gång visar svensk skola stora resultatskillnader beroende på elevens bakgrund – och anmärkningsvärt stora skillnader mellan tjejer och killar.

Hjälpen framme till instängda tunnelarbetare

Räddningsarbetarna har nu efter nästan tio meter av manuellt grävande nått fram till de 41 instängda tunnelarbetarna i Himalayamassivet i Indien.