Torsdag 15 Apr
Stockholm

"Du studsar fram och ska gifta dig"

Folkpartiledaren Jan Björklund drev med vänsterledaren Lars Ohlys frieri i teverutan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Du studsar ju fram och ska ju till och med gifta dig på gamla dar. Det är väl inget fel på privat sjukvård?

Det var alltså när SVT:s slutdebatt glidit in på sjukvård som Jan Björklund (fp) kopplade sitt skamgrepp på vänsterpartiets Lars Ohly.

– Har man en etableringsfrihet för vårdbolagen kan man inte i landstingen själva bestämma var vårdbehovet är störst och var flest vårdcentraler ska vara. Vi vill inte att plånboken ska styra, utan behovet, sa socialdemokraternas Mona Sahlin, som tycker att makten ska ligga i landstingspolitikernas händer.

Men den filosofin tycker inte centerledaren Maud Olofsson ger resultat i verkligheten.

– På kort tid har tre nya vårdcentraler öppnats i Dalarna. Hade landstinspolitikerna fått bestämma, och det då hade varit rödgröna landstingspolitiker, då hade det inte blivit några nya vårdcentraler.

Jan Björklund gav Lars Ohly ett tjuvnyp.

– Jag läste i en tidning att du opererade ditt knä på privata Sophiahemmet. Du studsar ju fram och ska ju till och med gifta dig på gamla dar. Det är väl inget fel på privat sjukvård?

Lars Ohly meddelade efter slutdebatten i Sveriges Television att han inte är nöjd med operationen på Sophiahemmet och att de borgerliga partierna med sin privatiseringsiver inte lämnar utrymme för några offentliga alternativ.

Kommentera
Kopiera länk
Dela