Putin går till attack

"Vi är inte invalida."


"Vi behöver ingen hjälp. Vi är inte invalida. Vår hjärnkapacitet är inte begränsad ". Det var Vladimir Putins svar när Michael Dell erbjöd sig att hjälpa till i utvecklingen av Rysslands it-utbyggnad.

Under den officiella invigningsceremonin till World Economic Forum i Davos i Schweiz höll den ryske premiärministern Vladimir Putin ett 40 minuter långt tal.

Efter talet fick lyssnarna ställa frågor. Michael Dell, datorföretagets Dells grundare, var först ut. Dell började med att smöra lite lätt för Putin i fråga om Rysslands skicklighet när det kommer till teknik. Efter detta försökte han lite ödmjukt fråga Vladimir Putin: ”Hur kan vi hjälpa er i utbyggnaden av it-teknik i landet?" Det visade sig inte vara uppskattat.

Putin var knappast glad över hjälpen utan svarade kort: ”Vi behöver ingen hjälp. Vi är inte invalida. Vår hjärnkapacitet är inte begränsad ”.

Efter angreppet berättade Putin om vilka åtgärder Ryssland har vidtagit för att bygga ut bredband i landet, skriver The Huffington Post .

En icke så subtil gest var när Putin förklarade att ryska forskare är högt respekterade, men inte för att utveckla hårdvaror utan mjukvaror, vilket är ett direkt angrepp mot Dells grundare Michael Dell.

Se Putins svar på Dells erbjudande:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!