Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nuder kräver att få presskonferens

Nyheter | 30/09/2008 11:00

Förre finansministern vill se en gemensam strategi från politikerna.

Pär Nuder (s) varnar för att enorma tillgångar håller på att försvinna om regeringen och oppositionen inte gör något. Förre finansministern kräver nu att statsminister Fredrik Reinfeldt, finansminister Anders Borg, socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros, oppositionsledare Mona Sahlin (s) samt riksbankschef Stefan Ingves tillsammans på en presskonferens presenterar en strategi för att ta Sverige ur finanskrisen.

På debattsajten Newsmill skriver Nuder i en artikel:

"Allvaret i situationen kan inte nog understrykas. Enorma tillgångsvärden håller på att raderas ut. Dominoeffekterna kommer att märkas i de reala ekonomierna. Alla ekonomiska kalkyler som gjordes före Lehman Brothers konkurs för fjorton dagar sedan måste göras om.

Det är nu dags att på allvar lägga all prestige och formalia åt sidan - så även i Sverige. Antagandena i regeringens budgetproposition är överspelade."

Han anser att det inte räcker att finansmarknadsminister Mats Odell (kd) försöker lugna med att svenska banker står stabila, utan att det krävs gemensamma tag från regeringen, oppositionen och riksbanken.

Läs hela debattartikeln här.

Skrivet av: