Lördag 27 Nov
Stockholm

Sony Ericsson skakas av skilsmässa

Affärssamarbetet ryktas spricka - huvudkontoret tiger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nya uppgifter skakar Sonys och Ericssons affärssamarbete. Tidningen Manager Magazin skriver i fredagens upplaga att Ericsson planerar att dra sig ur samarbetet. Ericssons huvudkontor vägrar att kommentera uppgifterna, som går emot Carl-Henric Svanbergs tidigare uttalanden.

Insatta personer har läckt att Sony har för avsikt att ta över Sony Ericsson helt, och teknikjätten för diskussioner med flera banker för att kunna finansiera affären. Sedan en tid tillbaka har det ryktats om en spricka.

Sonychefen Howard Stringer sa i en intervju med den tyska tidningen Die Welt i augusti att Sony kontinuerligt för samtal med Ericsson om hur affärerna ska utvecklas, men han vägrade att kommentera om konstellationen kommer att finnas kvar om tre år.

– Vi hade ett svårt år, men det är inte enkelt att köpa ut en partner. Vi måste åter samarbeta så som vi gjorde för två år sedan. Eller så måste vårt samriskbolag hitta en egen lösning, sa Stringer då.

Ryoji Chubachi, Sonys vd, meddelar att bolaget kommer att fortsätta samarbetet med Ericsson, enligt Dagens Industri.

Ericssons pressavdelning vill inte kommentera uppgifterna, utan hänvisar till ett tidigare uttalande av Svanberg där han menade att samgåendet har varit "fantastiskt så här långt".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela