Veckans inne- och utelista

- 23/11/2012, 16:56 -
undefined
1 av 8

undefined

SCANPIX / Upplandsmuséet / Privat / Faksimil

undefined
2 av 8

undefined

undefined
3 av 8

undefined

ROBIN HALDERT/SCANPIX

undefined
4 av 8

undefined

Claudio Bresciani / SCANPIX

undefined
5 av 8

undefined

Upplandsmuseet

undefined
6 av 8

undefined

Scanpix

undefined
7 av 8

undefined

Privat

undefined
8 av 8

undefined

VECKA 47: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 47:

INNE

1. "Hästar finns inte"

Det här kan vara bland det bästa som hänt Facebook. Reaktionerna på denna mycket populära grupp, som hävdar att hästen är en frukt som inte finns, är obetalbara. In och läs dem, nu.

2. Swedish House Mafia

Köerna ringlar långa utanför arenor, butiker och skivsigneringar. Tre DJ-killar - hundratusentals fans. Den svenska husmaffian är kanske större än någonsin - det måste även vi med en musiksmak erkänna.

3. Smördebatten

Det här är verkligen "dårarnas paradis", på riktigt. Att en det ens uppstår en debatt om smöret i Stockholms skolor är i sig fantastiskt. Att den sedan urartar gör att man önskar att fler ämnen berörde lika mycket.

4. Historien om Cejdy Berg

Hon fick en 70 år gammal bild hem i brevlådan skickad från en medlem på svenska versionen av Reddit. Hennes reaktion är så oerhört fin och storyn förtjänar en plats på listan.

5. Råsunda

Betongbunker för somliga, "Mordor" för djurgårdare och hammarbyare, men ändå känns det som att man kommer att sakna Råsunda Fotbollsstadion om några år. På nya nationalarenan Friends Arena finns inte alls samma känsla för världens vackraste sport.

UTE

1. Elgiganten

Veckans kanske mest bisarra historia utspelade sig på en av företagets butiker när Linnea kom hem med en redan använd iPad - full med porr. Elgigantens misstag har lett till en rad pinsamheter - främst för mannen som använt iPaden och sedan lämnat tillbaka den. Det här ska aldrig få inträffa.

2. Folkpartiets bloggkoll

En längre tid hade två Göran i FP Gnesta spridit glåpord mot somalier, teorier om att vi mår dåligt av mångkultur  att "slödder" som talar "rinkebysvenska" borde skjutas och att afrikaner vill rasera europeiska seder  Men det värsta var att de som ska kunna ställas till svars för vad lokalpolitikerna gör knappt visste om vad en blogg var. Kom in i nutiden!