Vad är inne? Vad är ute?
1 av 8
Vad är inne? Vad är ute? - Foto: SCANPIX / Montage
Den första bomben i Boston.
2 av 8
Den första bomben i Boston. - Foto: Ap
Resterna efter smällen.
3 av 8
Resterna efter smällen. - Foto: Ap
Avgångskrav har riktats mot Veronica Palm.
4 av 8
Avgångskrav har riktats mot Veronica Palm. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Efter att Kellys bröst opererats bort bestämde hon sig för att tatuera sig över bröstet.
5 av 8
Efter att Kellys bröst opererats bort bestämde hon sig för att tatuera sig över bröstet.
Brevet kom fram – till slut.
6 av 8
Brevet kom fram – till slut. - Foto: Privat/Montage
"We are Boston. We are strong."  – detta var budskapet som spreds efter sprängningarna under Boston Maraton.
7 av 8
"We are Boston. We are strong." – detta var budskapet som spreds efter sprängningarna under Boston Maraton. - Foto: Ap/Scanpix
Facebook vägrade ta ned barnporrgrupp.
8 av 8
Facebook vägrade ta ned barnporrgrupp. - Foto: TT

Veckans inne- och utelista

VECKA 16: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 16:

INNE

1. Boston

Staden på allas läppar den här veckan efter måndagskvällens bombattentat har visat en fantastisk styrka mitt i allt det svåra. Titta bara på hur Boston Bruins agerade inför deras första hemmamatch efter dådet. Boston strong.

2. Unicef

Äntligen några som vågar stå upp mot detta ständiga "gillande" som aktivism på Facebook. Slacktivismen förstör så mycket engagemang - hoppas fler följer efter Unicef.

3. (S)trider

Det är nog inte särskilt positivt för Socialdemokraterna, men internstrider har verkligen färgat partiet och den här veckan. I svallvågorna efter Omar Mustafas avhopp höjs röster för att en så tung spelare som Veronica Palm ska avgå. Det sista ordet lär inte vara sagt.

4. Kelly Davidson

Hon var tvungen att operera bort sina bröst och valde då att helt enkelt tatuera över ärren. Kelly gjorde något vackert och viktigt - och belönades med att bli känd världen över.

5. Lyckad flaskpost

Det är svårt att inte älska historien om hur Jonathans 28 år gamla flaskpost till slut kom fram. Eller gjorde den det? Vem är Mary? Kommer de att hitta varandra nu? Ingen vet - men vi hoppas.

UTE

1. Bomber

Tre personer dog (varav en åttaårig pojke), hundratals skadades och cirka tjugo har tvingats amputera ett eller flera ben. Så destruktivt, så ondskefullt, så onödigt.

2. Facebook

Barnporr, Facebook? Really? Någon måtta får det faktiskt vara på vad man kan tillåta som grupp i ett socialt medium - oavsett hur mycket man gillar frihet på nätet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!