Nya cancerrykten om Steve Jobs

Steve Jobs ställer in talet på Macworld Expo. Rykten om hans hälsa får Appleaktien att rasa.


Applechefen Steve Jobs ställer in sitt stora uppträdande. Och nu återuppstår ryktena om hans dåliga hälsa, som aldrig tycks ta slut. Enligt planen skulle Jobs, som vanligt, hålla i inledningstalet på mässan Macworld Expo i januari.

Men så blir det inte. Han har lämnat återbud, men inte gett någon officiell förklaring. Det startade direkt nya rykten om hans hälsa. Jobs diagnostiserades nämligen för flera år sedan med en ovanlig cancerform, men fick en lyckad behandling.

När Jobs lämnade beskedet störtdök Appleaktien på den amerikanska börsen med flera procent, och analytiker började spekulera i it-guruns hälsa. Under tio års tid har Jobs hållit i inledningstalen på Macworld Expo. Den eran är nu över när istället Apples vice vd Phil Schiller står för talet, enligt Dagens Industri.

Apple meddelar att det är sista gången datorjätten deltar i Macworld Expo, som den tidigare har använt för att visa upp nya produkter genom åren såsom Iphone och Macbook Air. Beslutet innebär förmodligen slutet för den drygt 20-åriga mässan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Umeå, misstänkt stöld i matbutik.", skriver polisen på sin hemsida.