Pizza
Det här förväntas bli nya pizzatrenden - Foto: Onlinepizza, Kallestad, Gorm/scanpix/TT

Undersökning: Det här blir nästa stora pizzatrend

Vulkanpizzan och tefatspizzan är två pizzor som trendat i Sverige under åren. Men vad tror svenska folket kommer att bli nästa trend? Här är svaret!


Trender, de finns i alla möjliga kategorier – hälsotrender, modetrender, resetrender – you name it. Ja det finns till och med förlossningstrender, något som Nyheter24 tidigare skrivit om

Och självklart existerar även flera olika mattrender, däribland pizzatrender! Vi minns nog alla när vulkanpizzan började säljas på pizzorior runt om i landet, något som blev en rejäl snackis. 

Men vad är nästa stora trend i "Pizza-Sverige"? 

Svenskarnas fredagsmys på pizza 

I veckan släppte hemkörningsföretaget Onlinepizza sin årliga statistik på svenskarnas pizzavanor 2018. Undersökningen visade också vilken pizza man tror kommer bli nästa pizzatrend, kan du gissa vilken?

Jo, nämligen Tacopizza! 

Svenskarnas fredagsmys tros alltså hamna på pizzan snart. Undersökningen visar också att "Hälsopizzan" och "Hamburgarepizza" är något som kan komma att bli en trend i Sverige. 

Andra trender 

Kollar vi däremot tillbaka på andra saker som trendat i kategori "pizza" under 2018 hittar vi en del rolig fakta. Tillexempel äter 80 procent av svenskarna sin pizza med händerna direkt ur kartongen. 

Men har du koll på vilken dag vi helst äter pizza? Enligt undersökningen så är fredagen den stora pizza-dagen. 37 procent svarar att de helst äter sin pizza då, tätt följt av lördagsätarna som står för 20 procent av svaren. Allra minst vill vi äta pizza på tisdagar. Det är bara 3 procent som helst mumsar i sig en pizza då.

Och med detta sagt låter nästa trend "Tacopizzan" som något som faktiskt kommer att uppskattas. Fredagstacon och fredagspizzan i en och samma måltid kommer bli ett vinnande koncept! 

Men vilka pizzor är våra favoritpizzor? Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och det kan du läsa här! Toppar din favorit listan?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Tacopizza låter gott?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.