Löfvens syrliga kommentar – efter mötet mellan Kristersson och Åkesson

- 04/12/2019, 20:00

Under onsdagen hade Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD) ett historiskt första möte med varandra. Nu har statsministern Stefan Löfven (S) kommenterat det hela.

Det politiska landskapet i Sverige är inte sig likt och det förändras hela tiden.

Under onsdagen träffades Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD) för första gången i ett privat möte om politiska frågor. Något du kan läsa mer om här.

De två partierna har aldrig stått varandra så här nära.

Positiva partiledare

Både Kristersson och Åkesson har i efterhand gett en positiv bild av hur mötet gick.

" Mötet var givande, konstruktivt och bådar gott inför framtida samarbeten i ett nytt politiskt landskap", skrev SD-ledaren på Facebook.

Jag tyckte att det var hög tid. Vi har en regering som inte klarar av att lösa stora och svåra svenska problem. Jag som har konkreta lösningar, till exempel gällande gängkriminalitet, måste diskutera med alla de som tycker ungefär lika i de sakfrågorna, sa Kristersson efter mötet till Expressen

Löfvens syrliga svar

En som inte ser lika glatt på det historiska mötet är statsminister Stefan Löfven (S). 

I ett sms till Expressen har han gett sin syn på saken. 

"Dagen efter att Moderaterna petats ner som Sveriges tredje största parti lämnar alltså moderatledaren definitivt över taktpinnen i oppositionen till Jimmie Åkesson. Jag noterar att samarbetet mellan de brunblåa har fördjupats. Den politik som kommer fram ur sånt samarbete kan aldrig vara bra för svenska arbetare eller välfärden", skriver Löfven via sin pressekreterare Gösta Brunnander.

I en intervju med TT utvecklar han resonemanget ytterligare. 

Det här är absolut inte bra för arbetare i Sverige. Då stärks en högerkonservativ politik, och det är inte det arbetare och löntagare i Sverige vill ha, säger han till nyhetsbyrån.

Läs mer: S-topp publicerade falsk insändare i lokaltidningen: "Ångrar det djupt"
Läs mer: Uppgifter: Då avgår statsminister Stefan Löfven (S)
Läs mer: Sverigedemokraterna är nu största parti – men bara bland männen