BILDTEXT.
BILDTEXT. - Foto: Foto: Karolina Grabowska/Pexels och Alex Green/Pexels

3 riktigt dåliga erfarenheter av alla hjärtans dag

För somliga väcker alla hjärtans dag minnen som inkluderar romantik, överraskningar och presenter. Men andra har istället erfarenheter av dagen som kantas av besvikelse. Nyheter24 listar några av de sämsta erfarenheterna av alla hjärtans dag.


Den 14 februari är det alla hjärtans dag och vissa har skyhöga förväntningar på vad kärlekens dag kan komma att erbjuda. Andra har, på grund av tidigare erfarenheter, inte lika höga förväntningar. 

Nyheter24 har samlat berättelser från tre personer vars firanden av alla hjärtans dag inte riktigt blev som de tänkt sig. Ett gäng riktigt dåliga erfarenheter av alla hjärtans dag, helt enkelt.

1. Bjöds på middag – av dejtens mamma

Sandra, 30 år:

Jag hade träffat en kille via Tinder och vi hade träffats åtminstone tre gånger innan alla hjärtans dag. Han var trevlig, lite äldre än mig och vi klickade rätt bra. När han sedan frågade mig om jag ville gå på en dejt på alla hjärtans dag var jag lite skeptisk, men jag tackade ja eftersom han sa att han skulle laga middagen. Gulligt ju, tänkte jag! 

På alla hjärtans dag fick jag hans adress och portkod. Jag åkte dit och ringde på. Vem öppnar? En kvinna i 65-årsåldern – som visar sig vara hans mamma. 

Foto: Polina Zimmerman/Pexels

Min 35-åriga alla hjärtans dag-dejt bodde alltså hemma hos sina föräldrar och när jag anlände till vad jag trodde skulle vara en romantisk middag satt han och spelade TV-spel med sin lillebror. Samtidigt lagade hans mamma middagen som jag trodde att han skulle laga.

Efter det följde världens stelaste familjemiddag. Vi träffades, av uppenbara skäl, aldrig igen. 

2. Romantisk överraskning – fast på varsitt håll

Miriam, 27 år:

Min pojkvän pluggade i Köpenhamn och jag pluggade i Uppsala. När alla hjärtans dag började närma sig bestämde jag mig för att jag skulle åka till Danmark och överraska honom. 

Jag frågade honom i förväg vad han skulle göra den dagen och han sa att han skulle vara upptagen med att plugga till en stor tenta nästa dag. Perfekt, då kan jag överraska honom med middag på alla hjärtans dag och sen kan vi fira hans avklarade tenta dagen efter, tänkte jag.

Jag var så otroligt nöjd med min romantiska plan när jag satt på tåget ner mot Köpenhamn den 14 februari, men när jag kom fram till studentkorridoren som han bodde i var han inte där. Jag tänkte att han förmodligen var på biblioteket för att plugga, så jag passade på att börja med middagen. Sedan väntade jag. Och väntade. Och väntade. 

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

Till slut skickade jag iväg ett SMS och frågade vad han gjorde. ”Pluggar, vad gör du?”, svarade han. Efter x antal SMS fram och tillbaka där jag försökte lirka ur honom när han planerade att ta sig hem ringde han till slut – och frågade varför JAG inte var hemma som jag sagt. 

Det visar sig då att han var i Uppsala för att överraska mig, medan jag var i Köpenhamn för att överraska honom. Han, som inte kunde ta sig in i min studentlägenhet, fick ta in på hotell och jag fick äta vår kalla alla hjärtans dag-middag själv. Men vi är fortfarande tillsammans, fyra år senare. 

3. Mysig filmkväll – tills dejtens katt rymde

Leo, 26 år:

Jag hade träffat en tjej genom gemensamma bekanta. Vi hade flirtat lite tidigare och när jag lite skämtsamt föreslog vin och en film för två tragiska singlar på alla hjärtans dag sa hon ja. 

Jag åkte hem till henne och vi hade det jättetrevligt. Vid ett tillfälle gick hon till köket för att hämta vin. Jag var då ensam kvar med hennes katt som stod och jamade framför balkongdörren. Hon bodde på bottenplan, så utan att tänka öppnade jag dörren och släppte ut katten som sprang iväg.

Foto: Amelie/Pexels

När hon kom tillbaka nämnde jag i förbifarten att jag släppt ut hennes katt. Hennes reaktion? Ren panik. Det var alltså en innekatt, som absolut inte fick släppas ut. 

Jag spenderade resten av kvällen med att säga förlåt, samtidigt som vi i snöblandat regn letade efter katten i hennes bostadsområde. Katten hittades av en granne dagen efter och det blev ingen andra dejt. 

Läs mer

Alla hjärtans dag suger — här är 7 anledningar varför

Därför firar vi alla hjärtans dag i Sverige

Singel på alla hjärtans dag? Så hanterar du dagen bäst

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser du fram emot alla hjärtans dag?
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.