Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Madsen har erkänt något chockerande – här är allt som hänt

- 30/10/2017, 16:23

För mer än två månader sedan sänktes Kim Walls kropp till havs och nu har Peter Madsen erkänt att han styckat kroppen. Här är vad som hänt.

Under dagen gjorde Peter Madsen en helvändning i och med att han erkände att han styckat Kim Walls kropp ombord på egenbyggda ubåten Nautilus. 

TT

Det har hänt en hel del i det så kallade "ubåts-dramat" sedan augusti. Här är en snabb tillbakablick på händelseförloppet tidigare i år:

10-11 augusti

Kim Wall befann sig ombord på Peter Madsens egenbyggda ubåt Nautilus. När hon inte kom hem ringde hennes partner polisen på natten. Senare hittades ubåten med Madsen ombord, men inga spår av Wall. Ubåten sjönk senare på kvällen.

Madsen påstod att han redan släppt av den svenska journalisten på en ö utanför Köpenhamn. Han greps senare misstänkt för vållande till annans död.

12 augusti

Svensk media började skriva ut Kim Walls namn och häktningförhandlingarna mot Madsen startade vid den här tidpunkten. Samma dag bärgades ubåten. Inga spår fanns efter den saknade svenska journalisten.

13 augusti

Ubåten tömdes på vatten för att polisen lättare ska kunna undersöka händelseförloppet. Samtidigt ändrade Madsen sin historia och Wall ska inte blivit avsläppt. Det dröjer ett tag innan han avslöjade exakt vad som hände.

TT

14 augusti

Polisen kom fram till att ubåten sänktes med flit. De jobbade också med teorin att hon kan ha blivit bortförd till Tyskland.

21 augusti

Madsen påstod att Kim Wall dött till följd av en olycka ombord på ubåten – och att han sen begravt henne till sjöss. Den danska polisen hittade här en kvinnotorso som visade sig tillhöra Wall

22 augusti

Den danska polisen medgav att kroppsdelar, alltså huvud, armar och ben, medvetet avlägsnats från Walls kropp.

TT

23 augusti

Polisen medgav att de hittat blod som tillhörde Kim Wall ombord på ubåten. Samma dag bekräftade polisen att det var Walls torso som hittats – och Madsen uppgavs vara lättad över fyndet.

25 augusti

Madsen hade fortsatt nekat till både mordanklagelser och brott mot griftefriden. Danska polisen uppgav att de fått över 600 tips från allmänheten.

26 augusti

Ett fackeltåg anordnades i Köpenhamn för att hylla den döda journalisten Kim Wall och hennes enorma arbete för rättvisa i världen.

29 augusti

Polisen misstänkte att Madsen byggt ett dolt utrymme i sin ubåt. Något som senare visade sig inte alls stämma.

TT

30 augusti

Det framkom här att Madsen mycket tidigare än tidigare känt berättat för polisen att Kim Wall var död och att han därefter begravt henne till sjöss.

5 september

För första gången erkände Madsen brott mot griftefriden efter att han dumpat, eller begravt, Kim Walls kropp till sjöss. Samma dag påstod Madsen att Kim Wall dött till följd av att hon fått en 70-kilos lucka i huvudet.

3 oktober

Det framkom att Madsen haft videofilmer på när kvinnor mördas, så kallade "snuff movies", på sin dator. Madsen nekade fortsatt till mord, men det framkom att Walls DNA hittats på hans ansikte och händer.

7 oktober

Den danska polisen uppgav nu att de hittat fler kroppsdelar tillhörande Kim Wall. Bland annat hennes huvud som inte alls hade de frakturer som hon skulle haft om Madsens historia stämde.

TT

12 oktober

En såg hittas i närheten av där ubåten bärgades i Köpenhamn. Polisen misstänkte att den hade använts med att stycka Kim Walls kropp.

30 oktober

Madsen totalvände och erkände att han styckat Kim Walls kropp. Han påstod nu också att hon dött till följd av kolmonoxidförgiftning ombord på ubåten.

Läs också mer om vem Peter Madsen är här.

Har du följt fallet?