Amerikanske hiphop-artisten Pharrell Williams blir ny huvuddesigner för Louis Vuittons herrkollektioner. Arkivbild.
Amerikanske hiphop-artisten Pharrell Williams blir ny huvuddesigner för Louis Vuittons herrkollektioner. Arkivbild. - Foto: TT

Hiphop-artist tar över Louis Vuittons herrmode

Det franska lyxmodemärket Louis Vuitton har utsett hiphop-artisten Pharrell Williams till ny chef för företagets herrkläder.


"Louis Vuitton är glad över att välkomna Pharrell Williams som sin nya kreative chef för män. Pharrell är en visionär vars kreativa universum sträcker sig från musik till konst till mode. Hans första kollektion för Louis Vuitton kommer att presenteras i juni under herrmodeveckan i Paris", skriver företaget på Twitter.

Pharrell Williams, 49, är en etablerad superstjärna i musikvärlden och har varit en fast inventarie på första raden på modevisningar i många år. Nu ska han fylla den plats som stått tom sedan Virgil Ablohs död i cancer i november 2021.

"Pharrell Williams kreativa vision bortom mode kommer utan tvekan att leda Louis Vuitton mot ett nytt, mycket spännande kapitel", säger modehusets vd Pietro Beccari i ett uttalande.

Pharrell Williams, även kallad Skateboard P, har 13 grammisar i bagaget och har producerat låtar för artister som Snoop Dogg, Justin Timberlake, Gwen Stefani, Jay-Z, NSYNC, Britney Spears och Swedish House Mafia.

2014 blev Williams nominerad till en Oscar för bästa sång för låten "Happy" från animerade filmen "Dumma mej 2". 2017 nominerades han som producent till en Oscar för bästa film för filmen "Dolda tillgångar".

Pharrell Williams driver även klädmärket Billionaire Boys Club tillsammans med den japanske modeikonen Nigo.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.