Tisdag 27 Sep
Stockholm

Sökandet efter kvinna avbröts

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta för polisen. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sent på söndagskvällen avbröts sökandet efter en försvunnen 29-årig kvinna utanför Gällivare.

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta.

Sedan i lördags kväll har poliser med hundar letat i ett område kring den rastplats intill E 4 vid Stenbron strax sydost om Gällivare där kvinnans bil hittades. Under söndagen sattes även en helikopter med värmekamera in i sökandet.

Också frivilliga från lokalbefolkningen och hemvärnet har deltagit i arbetet. Men sent på söndagskvällen avbröts sökandet.

– Man anser att man sökt igenom det området så bra man har kunnat, och kommit fram till att hon inte finns där, säger Erik Kummu, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten, till TT.

Kvinnan lämnade hemmet i Piteå i fredags för att åka till en arbetsintervju på lördagen i Jukkasjärvi, dit hon aldrig kom. Natten skulle hon tillbringa hos bekanta i Gällivare men dök heller inte upp där. Hennes pojkvän larmade polisen i lördags förmiddag, och vid 16-tiden hittades hennes bil vid rastplatsen. Bilen var låst, oskadd och i den fanns vissa av hennes personliga ägodelar.

Polisen efterlyser alla slags tips från allmänheten i ärendet. Ett fotografi på kvinnan skickades till landets medier på söndagseftermiddagen.

Polisen ser mycket allvarligt på försvinnandet eftersom kvinnan inte förekommer i brottsregistret, har ingen känd depression eller annan sjukdomsbild, inga tidigare försvinnanden bakom sig och anses vara mycket skötsam.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.