Sökandet efter kvinna avbröts

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta för polisen. (TT)


Sent på söndagskvällen avbröts sökandet efter en försvunnen 29-årig kvinna utanför Gällivare.

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta.

Sedan i lördags kväll har poliser med hundar letat i ett område kring den rastplats intill E 4 vid Stenbron strax sydost om Gällivare där kvinnans bil hittades. Under söndagen sattes även en helikopter med värmekamera in i sökandet.

Också frivilliga från lokalbefolkningen och hemvärnet har deltagit i arbetet. Men sent på söndagskvällen avbröts sökandet.

– Man anser att man sökt igenom det området så bra man har kunnat, och kommit fram till att hon inte finns där, säger Erik Kummu, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten, till TT.

Kvinnan lämnade hemmet i Piteå i fredags för att åka till en arbetsintervju på lördagen i Jukkasjärvi, dit hon aldrig kom. Natten skulle hon tillbringa hos bekanta i Gällivare men dök heller inte upp där. Hennes pojkvän larmade polisen i lördags förmiddag, och vid 16-tiden hittades hennes bil vid rastplatsen. Bilen var låst, oskadd och i den fanns vissa av hennes personliga ägodelar.

Polisen efterlyser alla slags tips från allmänheten i ärendet. Ett fotografi på kvinnan skickades till landets medier på söndagseftermiddagen.

Polisen ser mycket allvarligt på försvinnandet eftersom kvinnan inte förekommer i brottsregistret, har ingen känd depression eller annan sjukdomsbild, inga tidigare försvinnanden bakom sig och anses vara mycket skötsam.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.