Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sökandet efter kvinna avbröts

- 15/09/2008, 04:19 -

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta för polisen. (TT)

Sent på söndagskvällen avbröts sökandet efter en försvunnen 29-årig kvinna utanför Gällivare.

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta.

Sedan i lördags kväll har poliser med hundar letat i ett område kring den rastplats intill E 4 vid Stenbron strax sydost om Gällivare där kvinnans bil hittades. Under söndagen sattes även en helikopter med värmekamera in i sökandet.

Också frivilliga från lokalbefolkningen och hemvärnet har deltagit i arbetet. Men sent på söndagskvällen avbröts sökandet.

– Man anser att man sökt igenom det området så bra man har kunnat, och kommit fram till att hon inte finns där, säger Erik Kummu, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten, till TT.

Kvinnan lämnade hemmet i Piteå i fredags för att åka till en arbetsintervju på lördagen i Jukkasjärvi, dit hon aldrig kom. Natten skulle hon tillbringa hos bekanta i Gällivare men dök heller inte upp där. Hennes pojkvän larmade polisen i lördags förmiddag, och vid 16-tiden hittades hennes bil vid rastplatsen. Bilen var låst, oskadd och i den fanns vissa av hennes personliga ägodelar.

Polisen efterlyser alla slags tips från allmänheten i ärendet. Ett fotografi på kvinnan skickades till landets medier på söndagseftermiddagen.

Polisen ser mycket allvarligt på försvinnandet eftersom kvinnan inte förekommer i brottsregistret, har ingen känd depression eller annan sjukdomsbild, inga tidigare försvinnanden bakom sig och anses vara mycket skötsam.

Skrivet av: