Sökandet efter kvinna avbröts

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta för polisen. (TT)


Sent på söndagskvällen avbröts sökandet efter en försvunnen 29-årig kvinna utanför Gällivare.

Hennes försvinnande är fortfarande en gåta.

Sedan i lördags kväll har poliser med hundar letat i ett område kring den rastplats intill E 4 vid Stenbron strax sydost om Gällivare där kvinnans bil hittades. Under söndagen sattes även en helikopter med värmekamera in i sökandet.

Också frivilliga från lokalbefolkningen och hemvärnet har deltagit i arbetet. Men sent på söndagskvällen avbröts sökandet.

– Man anser att man sökt igenom det området så bra man har kunnat, och kommit fram till att hon inte finns där, säger Erik Kummu, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten, till TT.

Kvinnan lämnade hemmet i Piteå i fredags för att åka till en arbetsintervju på lördagen i Jukkasjärvi, dit hon aldrig kom. Natten skulle hon tillbringa hos bekanta i Gällivare men dök heller inte upp där. Hennes pojkvän larmade polisen i lördags förmiddag, och vid 16-tiden hittades hennes bil vid rastplatsen. Bilen var låst, oskadd och i den fanns vissa av hennes personliga ägodelar.

Polisen efterlyser alla slags tips från allmänheten i ärendet. Ett fotografi på kvinnan skickades till landets medier på söndagseftermiddagen.

Polisen ser mycket allvarligt på försvinnandet eftersom kvinnan inte förekommer i brottsregistret, har ingen känd depression eller annan sjukdomsbild, inga tidigare försvinnanden bakom sig och anses vara mycket skötsam.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

1 timme sedan

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

1 timme sedan
En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

1 timme sedan
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

2 timmar sedan
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

2 timmar sedan
Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

2 timmar sedan
Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.