Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fortsatt varmt

Nyheter | 26/04/2009 10:17

Den kommande veckan blir ett utmärkt tillfälle att plocka ut komptid, med fortsatt värme.

Lördagen var varm och solig i stora delar av landet, och söndagen fortsätter i samma stil. I Västergötland, Värmland och allra längst upp i norr kan det däremot komma några regnstänk, enligt SMHI.

Måndag bjuder på caprishortsväder i södra Sverige och södra Norrland, med temperaturer upp emot 23 grader på vissa håll. Närmast ostkusten får man räkna med att det blir några grader lägre, när det kyliga vattnet ligger på in mot land.

Längst upp i norr börjar måndagen med regn, men solen kan titta fram under dagen och man får runt 10-15 grader, men vintern gör sig fortfarande påmind i fjällen som kan få lite snö.

Och så där fortsätter även tisdag och onsdag. Sol och värme, med temperatur omkring 20 grader från mellersta Norrland och vidare söderut. I norra Norrland blir det svalare samtidigt som regn och regnskurar passerar.

Men hur blir Valborg? tänker en del. Hur blir 1 maj? tänker andra. I nuläget är det osäkert. Allra längst i söder ser det varma och soliga vädret ut att fortsätta. Däremot faller temperaturerna något i Svealand och i Norrland, enligt SMHI.

Valborgsfirare och demonstrationssugna får vänta ett par dagar innan man mer säkert vet hur vädret blir.

Om du vill vara säker på sol och värme, se alltså till att ta till vara på de kommande två-tre dagarna.

Den här tiden på året blir det extra tydligt hur avlångt Sverige är, med vinter- vår- och sommartemperaturer samtidigt.

Skrivet av: