Miljonär mördad utanför Fagersta

Den 45-årige mannen avled efter ett skottdrama på måndagskvällen.


FAGERSTA, Söder om Fagersta avled en 45-årig man efter ett skottdrama vid 22:00-tiden på måndagskvällen. Västeråspolisens informationschef Börje Strömberg uppger att vittnen hört skott och därefter sett mannen falla ihop en bit från sin fastighet. Därefter ska en vit eller ljus kombibil ha försvunnit från platsen.

Den mördade mannen är inte känd av polis sedan tidigare och ska ha varit god för flera miljoner kronor. Enligt uppgifter arbetade han inom oljebranschen och beskrivs av sina grannar som en arbetsnarkoman.

– Han var en duktig företagare som arbetade mest hela tiden. Han var nästan aldrig hemma, utan sov bara där. Hans mor bor i huset bredvid också, säger grannen Per-Ove Sjödin till Nyheter24.

Vid sextiden på tisdagsmorgonen hade polis fortfarande inte gripit några misstänkta. Enligt uppgifter ska mannen ha blivit skjuten i nacken, men det är fortfarande oklart vilken sorts vapen som använts.

– Just nu har vi inga motiv, ingenting, säger Ivan Åslund vid Västeråspolisen till Nyheter24.

Tidigt på tisdagsmorgonen uppgav Västeråspolisen att man hittat en bil som kan ha använts av gärningsmannen. Fordonet tros ha tillhört offret.

– Vi har hittat en bil som vi tagit in för teknisk undersökning, norr om brottsplatsen, men det är fortfarande för tidigt för att säga om det är den bilen, säger Åslund till Nyheter24.

Ytterligare två bilar, en grön Volvo och en röd Golf, eftersöks av polisen, skriver Wighsnews. Under dagen ska fler närstående och vänner höras för att se om man kan få fram något motiv till mordet. I nuläget kopplas mannens verksamhet inte samman med brottet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.