Mördad man på gravfält

Polis har fått in uppgifter om vem mannen kan vara.


UPPSALA. Det var vid lunchtid under tisdagen som en död man hittades vid Ekeby gravfält utanför Uppsala. En privatperson ute på promenad ska ha gjort det makabra fyndet och polis larmades omedelbart.

Enligt uppgifter hade mannen utsatts för yttre våld och låg naken i en skogsdunge, gömd under granris.

Mannen hade utsatts för yttre våld och polisen har inlett en förundersökning om mord. Dock är polis förtegen om det inträffade och vill inte ge närmare detaljer om mordet.

– Men vi vet inte om detta är brottsplatsen eller inte. I nuläget betraktar vi det bara som en fyndplats men det kan ju ändras, säger polisens presstalesman Christer Nordström till Nyhetskanalen.

Mannen hade inga identitetshandlingar på sig, men under onsdagsmorgonen fick man in uppgifter om vem han kan tänkas vara. Uppsalapolisen är inte säkra på om mannen dött på plats eller om han bragts om livet någon annanstans.

– Vi har inte hittat några identitetshandlingar på honom, men det är i och för sig inte en ovanlig situation för polisen, säger Nordström till UNT.

Nu söker polis efter vittnen som kan ha sett något från närbelägna länsväg 290.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.