Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mördad man på gravfält

Nyheter | 29/04/2009 06:06

Polis har fått in uppgifter om vem mannen kan vara.

UPPSALA. Det var vid lunchtid under tisdagen som en död man hittades vid Ekeby gravfält utanför Uppsala. En privatperson ute på promenad ska ha gjort det makabra fyndet och polis larmades omedelbart.

Enligt uppgifter hade mannen utsatts för yttre våld och låg naken i en skogsdunge, gömd under granris.

Mannen hade utsatts för yttre våld och polisen har inlett en förundersökning om mord. Dock är polis förtegen om det inträffade och vill inte ge närmare detaljer om mordet.

– Men vi vet inte om detta är brottsplatsen eller inte. I nuläget betraktar vi det bara som en fyndplats men det kan ju ändras, säger polisens presstalesman Christer Nordström till Nyhetskanalen.

Mannen hade inga identitetshandlingar på sig, men under onsdagsmorgonen fick man in uppgifter om vem han kan tänkas vara. Uppsalapolisen är inte säkra på om mannen dött på plats eller om han bragts om livet någon annanstans.

– Vi har inte hittat några identitetshandlingar på honom, men det är i och för sig inte en ovanlig situation för polisen, säger Nordström till UNT.

Nu söker polis efter vittnen som kan ha sett något från närbelägna länsväg 290.

Skrivet av: