Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Yrkesmördare jagas efter mord

Nyheter | 29/04/2009 07:20

Polisen tror att gärningsmännen lejts för att mörda oljemiljonären.

FAGERSTA. Den 45-årige oljemiljonären gick en brutal död till mötes. Först skars han i ansiktet. Sedan sköts han i nacken. Polisen misstänker nu att två lejda mördare står bakom avrättningen på mannen som mördades i måndags.

– Vi har inte gripit någon än, de är fortfarande på fri fot, uppger vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen till Nyheter24 vid sjutiden på onsdagsmorgonen.

En av gärningsmännen tros ha befunnit sig i mannens villa och den andre i en närliggande skogsdunge vid tiden för mordet. Strax efter att mannen skjutits upptäckte vittnen att någon körde iväg i mannens kombi.

– Vi vet att han blev skjuten utanför sin fastighet i Brandbo och att en bil försvann snabbt från platsen, uppger polisens presstalesman Börje Strömberg, enligt SR.

Senare återfanns bilen vid en rastplats. Där hittade polisens tekniker också ett tomt cigarettpaket, som var utländskt. En teori är att en närstående till 45-åringen lejt två personer för att mörda mannen. Enligt uppgifter ska männen ha varit oense gällande stora summor pengar.

Dessutom har den närstående personen figurerat i flera polisutredningar gällande brott mot den mördade miljonären, skriver Aftonbladet.

Polisen i Västmanland vill inte kommentera uppgifterna om pengakonflikten.

Skrivet av: