Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Rikspolis sätts in i miljonärsmordet

Nyheter | 30/04/2009 15:55

Riksmordkommissionen kopplas in för att lösa företagarmordet i Fagersta.

Riksmordkommissionen kopplas in för att lösa mordet på den 45-årige företagaren i Fagersta. Fortfarande finns ingen misstänkt och inget motiv.

På torsdagen började polisen att dyka i en sjö i trakten i hopp om att kunna hitta mordvapnet eller andra bevis.

– Dykningarna sker eftersom mördarna kan ha slängt något i sjön som de vill göra sig av med, förklarar Börje Strömberg, infochef på polisen i Västmanland.

Sjöbottnen som finkammas ligger intill rastplatsen vid Riksväg 66 där företagarens bil, en silverfärgad Volkswagen Passat, hittades övergiven på mordkvällen i måndags. Polisens teori är att den stals av mördarna och användes som flyktbil.

Ytterligare en bil, en mörk personbil, är het i utredningen. Ett vittne har sett den på rastplatsen vid tidpunkten då mordet skedde.

Även ett ljusblått fordon som synts vid offrets hus på eftermiddagen är intressant.

– Ett vittne har sagt att det satt någon i den ljusblå bilen men att denne gav intryck av att inte vilja synas, berättar Strömberg.

En ljus skåpbil som setts köra omkring i Fagersta-området på mordkvällen har också fångat polisens intresse, liksom öststatsregistrerade bilar som setts dagarna före mordet.

Polisen arbetar nu med att försöka hitta ett tänkbart motiv till brottet och - förstås - att gripa den skyldige eller de skyldiga.

– Vi vet inte om det är en eller flera mördare, säger Strömberg.

Enligt honom finns det heller ingen misstänkt bland de många som förhörts i mordutredningen.

– Vi förhör alla som haft någon relation med 45-åringen, säger Strömberg.

Riksmordkommissionen sätts in för att registrera och analysera den stora mängd uppgifter som samlats in.

Skrivet av: