Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rikspolis sätts in i miljonärsmordet

- 30/04/2009, 15:55 -

Riksmordkommissionen kopplas in för att lösa företagarmordet i Fagersta.

Riksmordkommissionen kopplas in för att lösa mordet på den 45-årige företagaren i Fagersta. Fortfarande finns ingen misstänkt och inget motiv.

På torsdagen började polisen att dyka i en sjö i trakten i hopp om att kunna hitta mordvapnet eller andra bevis.

– Dykningarna sker eftersom mördarna kan ha slängt något i sjön som de vill göra sig av med, förklarar Börje Strömberg, infochef på polisen i Västmanland.

Sjöbottnen som finkammas ligger intill rastplatsen vid Riksväg 66 där företagarens bil, en silverfärgad Volkswagen Passat, hittades övergiven på mordkvällen i måndags. Polisens teori är att den stals av mördarna och användes som flyktbil.

Ytterligare en bil, en mörk personbil, är het i utredningen. Ett vittne har sett den på rastplatsen vid tidpunkten då mordet skedde.

Även ett ljusblått fordon som synts vid offrets hus på eftermiddagen är intressant.

– Ett vittne har sagt att det satt någon i den ljusblå bilen men att denne gav intryck av att inte vilja synas, berättar Strömberg.

En ljus skåpbil som setts köra omkring i Fagersta-området på mordkvällen har också fångat polisens intresse, liksom öststatsregistrerade bilar som setts dagarna före mordet.

Polisen arbetar nu med att försöka hitta ett tänkbart motiv till brottet och - förstås - att gripa den skyldige eller de skyldiga.

– Vi vet inte om det är en eller flera mördare, säger Strömberg.

Enligt honom finns det heller ingen misstänkt bland de många som förhörts i mordutredningen.

– Vi förhör alla som haft någon relation med 45-åringen, säger Strömberg.

Riksmordkommissionen sätts in för att registrera och analysera den stora mängd uppgifter som samlats in.

Skrivet av: