TV4 ångrar felbehandling av junilistan

Junilistan tillåts köpa tevereklam - sverigedemokraterna får fortsatt nobben.


TV4 ångrar sig och låter junilistan köpa reklamtid i kanalen inför Europaparlamentsvalet. Däremot fortsätter TV4 att frysa ut sverigedemokraterna. "Vi tänkte fel, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på TV4, till Dagens Media.

Inför valet erbjöd TV4 riksdagspartierna möjligheter att köpa reklamtid i TV4-gruppens kanaler. I går bekräftade Gidefeldt avgränsningen, som kanalen hade gjort, för Resumé.

TV4 har sett över sina gränsdragningar och välkomnar nu junilistan av anledningen att partiet är det tredje största svenska partiet i Europaparlamentet.

– Vi satte en gräns vid riksdagspartierna för att vi vill ha en tydlighet i reklamen. Det är kontroversiellt med åsiksreklam i teverutan. Från början var det ju en diskussion om ens de stora partierna ville vara med. Det handlar inte om att säga nej till ett enskilt parti. Alla som kommer in i riksdagen får möjlighet att göra tevereklam, säger Gidefeldt till Dagens Media.

Sverigedemokraterna reagerar negativt på TV4:s nya beslut om att låta junilistan göra tevereklam när sverigedemokraterna inte har fått samma besked.

– Den slutsatsen jag drar är att det är negativt för demokratin om Sveriges största tevekanal väljer vilka som får synas och vilka som inte får synas, säger sverigedemokraternas Erik Almqvist till Dagens Media.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.