Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4 ångrar felbehandling av junilistan

Nyheter | 28/04/2009 10:57

Junilistan tillåts köpa tevereklam - sverigedemokraterna får fortsatt nobben.

TV4 ångrar sig och låter junilistan köpa reklamtid i kanalen inför Europaparlamentsvalet. Däremot fortsätter TV4 att frysa ut sverigedemokraterna. "Vi tänkte fel, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på TV4, till Dagens Media.

Inför valet erbjöd TV4 riksdagspartierna möjligheter att köpa reklamtid i TV4-gruppens kanaler. I går bekräftade Gidefeldt avgränsningen, som kanalen hade gjort, för Resumé.

TV4 har sett över sina gränsdragningar och välkomnar nu junilistan av anledningen att partiet är det tredje största svenska partiet i Europaparlamentet.

– Vi satte en gräns vid riksdagspartierna för att vi vill ha en tydlighet i reklamen. Det är kontroversiellt med åsiksreklam i teverutan. Från början var det ju en diskussion om ens de stora partierna ville vara med. Det handlar inte om att säga nej till ett enskilt parti. Alla som kommer in i riksdagen får möjlighet att göra tevereklam, säger Gidefeldt till Dagens Media.

Sverigedemokraterna reagerar negativt på TV4:s nya beslut om att låta junilistan göra tevereklam när sverigedemokraterna inte har fått samma besked.

– Den slutsatsen jag drar är att det är negativt för demokratin om Sveriges största tevekanal väljer vilka som får synas och vilka som inte får synas, säger sverigedemokraternas Erik Almqvist till Dagens Media.

Skrivet av: