Kraftig explosion i Malmö

Lindängens centrum i södra Malmö skakades i natt av en kraftig explosion. Fönsterrutor till flera affärer och en restaurang krossades vid tryckvågen. Smällen är en av flera i Malmöområdet den senaste tiden. (TT)


Lindängens centrum i södra Malmö skakades av en kraftig explosion natten till måndagen. Smällen är en av flera i Malmöområdet den senaste tiden.

Invånarna i Lindängen väcktes av den kraftiga detonationen omkring tjugo över tre. Fönsterrutor till flera affärer och en restaurang krossades vid tryckvågen.

Patrullerna på plats rapporterar om stor förödelse. De bedömer det som en rejäl smäll, säger inre befäl Magnus Nilsson till TT.

Polisen har inte direkt kunnat ange om det är en sprängladdning som detonerat och vad som i så fall var målet. Tekniker har sänts till platsen för undersökning.

Vi har spärrat av ett rätt stort område,säger Peter Martin, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen.

Många människor ringde larmnumret 112 om smällen, men det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats.

Den senaste tiden har Malmö med omnejd flera gånger hemsökts av explosioner som tros vara delar i en uppgörelse mellan kriminella. Den 30 augusti small det i en trappuppgång på Almedalsgatan, en vecka tidigare kastades en handgranat mot en lägenhet i bostadsområdet Almgården. Den 23 augusti detonerade en mycket kraftig laddning utanför en krog på Mårtenstorget i Lund.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.