Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif Johansson hånad av Volvos arbetare

Nyheter | 29/04/2009 13:46

Burop och visslingar mot Volvos vd. Demonstrationer och namninsamlingar vid fabriken i Torslanda.

TORSLANDA. Volvos vd Leif Johansson, en av Sveriges populäraste chefer, hånade av sin egen personal när han var på Tuvefabriken i Torslanda för att tala med anställda. Burop och visslingar haglade över Johansson när åkte till fabriken för "ett internt möte".

Stämningen var usel på plats när koncernchefen Johansson buades ut.

– Han är inte populär bland metallare just nu. Det är en tragisk situation, säger Roland Fredholm, materialhanterare på Volvo Lastvagnar, till Göteborgs-Posten.

Andra menar att Johansson har misslyckats helt i att motivera hur ledningen har skött företaget. Fyra stora varsel på kort tid sedan i höstas har slagit hårt mot arbetsmoralen.

– Det han säger har man hört förut, Leif Johansson borde ha talat med oss för sju månader sedan, säger Bengt-Olof Fännick, som är beredd på att gå ner i arbetstid och lön, till Göteborgs-Posten.

– Eftersom jag precis klarade mig från att bli uppsagd efter det tredje varslet så lär jag ryka nu. Jag tror att de flesta här är beredda att gå ner i arbetstid för att få behålla jobbet.

Under eftermiddagen kommer arbetarna att demonstrera utanför huvudkontoret i Torslanda. Sedan senaste varslet har en namninsamling startats med rubriken "Dra tillbaks varslen eller avgå".

Skrivet av: