Leif Johansson hånad av Volvos arbetare

Burop och visslingar mot Volvos vd. Demonstrationer och namninsamlingar vid fabriken i Torslanda.


TORSLANDA. Volvos vd Leif Johansson, en av Sveriges populäraste chefer, hånade av sin egen personal när han var på Tuvefabriken i Torslanda för att tala med anställda. Burop och visslingar haglade över Johansson när åkte till fabriken för "ett internt möte".

Stämningen var usel på plats när koncernchefen Johansson buades ut.

– Han är inte populär bland metallare just nu. Det är en tragisk situation, säger Roland Fredholm, materialhanterare på Volvo Lastvagnar, till Göteborgs-Posten.

Andra menar att Johansson har misslyckats helt i att motivera hur ledningen har skött företaget. Fyra stora varsel på kort tid sedan i höstas har slagit hårt mot arbetsmoralen.

– Det han säger har man hört förut, Leif Johansson borde ha talat med oss för sju månader sedan, säger Bengt-Olof Fännick, som är beredd på att gå ner i arbetstid och lön, till Göteborgs-Posten.

– Eftersom jag precis klarade mig från att bli uppsagd efter det tredje varslet så lär jag ryka nu. Jag tror att de flesta här är beredda att gå ner i arbetstid för att få behålla jobbet.

Under eftermiddagen kommer arbetarna att demonstrera utanför huvudkontoret i Torslanda. Sedan senaste varslet har en namninsamling startats med rubriken "Dra tillbaks varslen eller avgå".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!