Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reklammannen talar ut

Nyheter | 30/04/2009 11:24

Anders Dalenius träder fram och berättar om hur det var att bli gripen för mordförsök, trots att han var helt oskyldig.

Den prisbelönte reklammannen Anders Dalenius träder nu fram och berättar om hur det var att bli gripen, misstänkt för mordförsök på greven och dennes sambo. Trots att Dalenius satt i möte med flera kollegor vid tiden för skotten, stod plötsligt tungt beväpnad polis utanför hans dörr förra tisdagen.

– Jag hade lagat mat och ätit med min familj då det ringde på dörren. Utanför står en massa killar med automatgevär och hjälmar. Jag trodde att det var en svensexa och sa att de gått fel, säger Dalenius i Aftonbladets pappersbilaga. 38-åringen blev mycket chockad över att gripas för något som han inte gjort.

– Hur kan det bli så här fel? Det var min första tanke. Jag blev inte rädd, det var så löjeväckande. Jag visste att jag inte hade gjort något. Men det var en Kafkaartad upplevelse, säger han till Aftonbladets reporter Oisn Cantwell.

Sedan tvingades han sitta i en cell, inlåst i flera timmar. Först klockan två på natten hölls det första förhöret. Slutligen släpptes Dalenius, efter mindre än ett dygn.

– Det går nog aldrig att förstå hur det känns att som privatperson som inte håller på med mysko saker bli gripen av tungt beväpnade poliser inför min dotter. Det är en skrämmande upplevelse, tillägger han för Aftonbladet.

Skrivet av: